Εργα τεχνης απο ανακυκλωσιμα υλικα: ECO-ART

Γράφτηκε από mil1.

...

 susan-stockwell-eco-art-horizontal-gallery

  Σήμερα στον κάδο σκουπιδιών βρήκα μερικούς υπέροχους ταμπλάδες από μασίφ ξυλεία. Σαν ξυλογλύπτρια που είμαι δεν άντεξα, έσκυψα και τους μάζεψα. Σκέφτηκα πως για να αγοράσω πρώτη ύλη από τέτοιο υλικό θα έπρεπε να δώσω ίσως κι ένα διακοσάρι και θα κατανάλωνα ηλεκτρικό ρεύμα για την κατεργασία τους, θα παρήγαγα σκόνη, θα κατέστρεφα ένα ολόκληρο δέντρο.

 

 

tabla neraida2    marina kazantsieva

  Δεν είναι πρώτη φορά που κάνω παρόμοιες κίνησεις και δεν είμαι μόνο εγώ ευτυχώς. Πολλοί καλλιτέχνες και όχι μόνο, βλέποντας ένα παλιό έπιπλο η άλλο αντικείμενο καταλαβαίνουν πως αυτό με λίγη δουλειά θα γίνει ένα υπέροχο καινούργιο έπιπλο, χαλάκι, κρεμάστρα ή ένα όμορφο εικαστικό αντικείμενο. Είναι όμορφο να βλέπεις άψυχα, άχρηστα σκουπίδια να παίρνουν νέα μορφή, να ξαναγεννιούνται.

Michael Daecher- Recycled Radio    Aaron Packer 

  Ζούμε στην εποχή την υπερκατανάλωσης, στην εποχή που ο πλανήτης μας στενάζει από την σπατάλη υλικών και ενέργειας. Ευτυχώς ο άνθρωπος αρχίζει να καταλαβαίνει πως άν δεν αποκτήσει συνείδηση προς το περιβάλλον, η φύση δεν θα τα καταφέρει κι ο πλανήτης θα μοιάζει ένα ατέλειωτο σκουπιδαριό. Ακούγεται τραγικό και ίσως και να είναι... .Κι έτσι γίνονται προσπάθειες να κάνουμε κάτι για αυτό, να ανακυκλώσουμε κάποια από τα σκουπίδια μας για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Με αυτή τη λογική πριν πολλά χρόνια γεννήθηκε και ένα παρακλάδι των εικαστικών τεχνών, το scrap-art, έργα τέχνης δηλαδή από σκράπ.

   Johan P. Jonsson

  Σκουριασμένα μέταλλα, παλιοσίδερα, εμπνέουν καλλιτέχνες και μεταμορφώνονται σε γλυπτά, χωρίς να τα περνάνε από χυτήριο ή κάποια άλλη ιδιαίτερη επεξεργασία. Αυτή η ιδέα επεκτείνεται και σε αλλά υλικά όπως ξύλο, χαρτί, πλαστικά, ολόκληρα αντικείμενα άχρηστα για χρήση γίνονται έργα τέχνης.

 karencusolitoecstasy3 

 

 

 

 

 

Σού άρεσε το κείμενο? Έχεις κάτι να συμπληρώσεις, μήπως διαφωνείς σε κάτι? Γράψε ένα σχόλιο!
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια