Άνθρωποι, γενικά

Γράφτηκε από edy.

...
woodcut-crowd_hu_jie_china_01.jpg

Η γενίκευση είναι πρακτική που εφαρμόστηκε από τους ανθρώπους εδώ και αρκετές χιλιετηρίδες.

Για την Πρωταπριλιά

Γράφτηκε από edy.

...
mocking_pinocchio_03.jpg

Κάποτε, η Πρωταπριλιά ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα. Έψαχνα από μέρες πριν για το καταπληκτικό ψέμα, που θα αποδείκνυε στους άλλους πόσο πονηρός και καταφερτζής είμαι.

Ο κανιβαλισμός των εντελώς αθώων

Γράφτηκε από Σοφία.

...
drawing-bullying4.jpg

Ο «εραστής» είναι μια λέξη που παραπέμπει συνήθως σε κάτι τρυφερό, σίγουρα σε αίσθηση ηδονής και αν μη τι άλλο με συναίνεση όλων των συμμετεχόντων... οτιδήποτε διαφορετικό είναι βιασμός!

Οικονομολόγοι: Εις το Όνομα της Αγοράς, Αμήν!

Γράφτηκε από Aris Qap.

...
bank road roller-ingram pinn

Η παγκόσμια οικονομική κρίση από τα τέλη του 2007, έφερε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την οικονομία και τις οικονομικές θεωρίες, και όπως ήταν φυσιολογικό, τους οικονομολόγους.

ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Γράφτηκε από edy.

...
refugees_ziad_rajab_00.jpg

 

Φτάνουμε εκεί νωρίς το μεσημέρι, φυσάει δυνατά και σηκώνει σύννεφα τη σκόνη απ' τα γύρω χωράφια και το αμμοχάλικο που είναι στρωμένο στον καταυλισμό. Κάποιοι εθελοντές νοσοκόμοι σου δίνουν μάσκα χάρτινη, άμα δεν άντεχεις τον αέρα της εξοχής...

ΝΟΚ-ΑΟΥΤ

Γράφτηκε από Aris Qap.

...knockout-2015 

Στο ρινκ δεν έχει αστεία... 

Η γενιά που τα χάνει όλα, μοιάζει προς το παρόν με ερασιτέχνη μποξέρ που ανέβηκε στο ρινκ να παίξει και δεν ήξερε καν τα βασικά του αθλήματος. Δεν ήθελε να αγωνιστεί άλλωστε, την ανέβασαν με το έτσι θέλω...

Παιδια και Χρημα (#2)

Γράφτηκε από Miroslava.

...
kids and money 02 01

Tα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία είναι καλό να μαθαίνουν για την ύπαρξη των χρημάτων και τη σημασία τους. Αυτό θα τα κάνει πιο συνειδητοποιημένα και πιο προσεκτικά με τα οικονομικά θέματα όταν μεγαλώσουν. Πολύ εύκολα και διασκεδαστικά μέσω διάφορών παιχνιδιών μπορούμε να τους δείξουμε τον κόσμο των χρημάτων. Το ενδιαφέρον των παιδιών για τα χρήματα διαφέρει σε κάθε ηλικία.

Για όλες τις μαμάδες ή πώς να εξοικονομήσουμε χρήματα στην περίοδο της κρίσης

Γράφτηκε από Miroslava.

...

Το παρακάτω κείμενο αφορά τις μαμάδες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους, τις μαμάδες που μένουν στο σπίτι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους από επιλογή ή γιατί δεν βρίσκουν δουλειά και για όλες τις υπόλοιπες μαμάδες.

Παρελασεις και αλλα τερπνα

Γράφτηκε από Symeone dub punk.

...
student_march_01.jpg

Για τα σχολεία, οι παρελάσεις είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός. Γι’ αυτό και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο αν οι μαθητές τους θα παρελάσουν με ικανοποιητικό τρόπο και αν θα αφήσουν καλές εντυπώσεις στους θεατές.  

Ρατσισμος (φυλετισμος)

Γράφτηκε από Symeone dub punk.

...

racism_01.jpg

 

Πρόκειται για ένα δόγμα που στηρίζεται πάνω στην άποψη της βιολογικής τάχα ανισότητας των ανθρώπων και που διακηρύσσει οτι η ιστορία της κοινωνίας και του ανθρώπινου πολιτισμού, υπακούει δήθεν σε αιώνιους και αμετάβλητους νόμους.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Γράφτηκε από Mira.

...

kids_and_money01.jpg

 Όσοι έχουν παιδιά ξέρουν, πως τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να κρατάνε μυστικά, ούτε μπορούν να καταλάβουν τι πρέπει να πουν και τι όχι σε μια συζήτηση.