Ο κανιβαλισμός των εντελώς αθώων

Γράφτηκε από Σοφία.

...
drawing-bullying4.jpg

Ο «εραστής» είναι μια λέξη που παραπέμπει συνήθως σε κάτι τρυφερό, σίγουρα σε αίσθηση ηδονής και αν μη τι άλλο με συναίνεση όλων των συμμετεχόντων... οτιδήποτε διαφορετικό είναι βιασμός!


Πως τώρα και ποιού νους σκέφτηκε να ονομάσει τους βιαστές ανηλίκων και βρεφών «παιδεραστές» το δικό μου το μυαλό δε το χωρά και ούτε το καταλαβαίνει...

Αφορμή γι αυτές τις σκέψεις μου έδωσε μια ανάρτηση με φωτογραφία στο διαδίκτυο. «Αυτός είναι ο παιδεραστής τέρας που ασελγούσε σε μπλα μπλα και ζούσε στο τάδε χωριό του τάδε νομού και μπλα μπλα ...» ( για να μη μπαίνω σε λεπτομέρειες ).

Αυτά τα κτήνη που καταστρέφουν αθώες ψυχούλες και προκαλούν πόνο και αγωνία σε ανυπεράσπιστα κορμάκια με θυμώνουν τόσο πολύ που, καμία φορά σκέφτομαι οτι θα μπορούσα να τους γδάρω με τα ίδια μου τα χέρια, που λέει ο λόγος και να ρίξω και αλάτι από πάνω. Πραγματικά σας λέω... τίποτα δε με αρρωσταίνει περισσότερο.

«Η φωτογραφία του κυκλοφορεί για να τον γνωρίζετε και να μη τον αφήσετε σε χλωρό κλαδί... μπλα μπλα αν τον δειτε...»
Αχ και να το είχα μπροστά μου... θα τον σάπιζα στο ξύλο, αλλά που να τον δω... η φωτογραφία είναι από τη σύλληψη του, φυλακίστηκε και τώρα θα πάθει ότι του αξίζει.

«..μπλα μπλα μπλα και να φανταστείτε πως αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας έχει δυο δικά του παιδιά. Στη γειτονιά του μάλιστα λένε ότι ποτέ δεν είχε δώσει δικαιωμ....»
Όπα όπα... πάμε λίγο πίσω: «μπλα μπλα δύο δικά του παιδιά....». Εδώ νιώθω ότι κάτι πάει στραβά, κι όσο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο ενισχύεται!
Ναι, κάτι πάει πολύ στραβά...

Που ζουν τα παιδιά του; Στο τάδε χωριό του τάδε νομού, στο σπίτι τους! Η γειτονιά μάλιστα είπε πως δεν είχαν εεε είχε δώσει δικαιώματα...
Που πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά του; Ε! στο χωριό που αλλού;

Η γυναίκα του; Καλή κυρία προσέχει πολύ τα παιδιά... δουλεύει ή δε δουλεύει, δεν έχει σημασία διότι ότι και να έκαμνε είναι παρελθόν.-
Είναι συνένοχη, έπρεπε να το είχε καταλάβει! ( έπρεπε; )
Μπορούσε να κάνει κάτι! ( μπορούσε; )
Τώρα; Τι μπορεί να κάνει τώρα; Πως θα προστατέψει τους δικούς της αθώους;

Πως θα προστατέψει αυτούς που δεν επέλεξαν να εμπλακούν σ΄ αυτό, απ΄ αυτούς που δια της βίας τους εμπλέκουν; Που θα πάνε τα παιδιά; Σε ποιο σχολείο και σε ποιο χωριό τώρα πια;

"Αυτά, να τα σκεφτόταν ο παΤΕΡΑΣ τους" σου λέει ο άλλος (ναι το άκουσα κι αυτό), όμως όχι. Θα τα σκεφτώ εγώ και θέλω να τα σκεφτείς κι εσύ, διότι δε διορθώνουμε ούτε δικαιώνουμε τίποτα και κανέναν με το να κανιβαλίζουμε, με το να δημιουργούμε απόγνωση και να ξύνουμε πληγές ξανά και ξανά με κάθε άσκοπη αναδημοσίευση, επίσης αθώους προσποιούμενοι κοινωνική ευαισθησία.

Θέλω να σκεφτώ, πως θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε το αίσθημα δικαίου, έτσι ώστε να μη δέχεται τον κατασπαραγμό αθώων σαν φόρο τιμής προς τα θύματα άλλων..... και θέλω να το σκεφτείς κι εσύ.

 

 

Σού άρεσε το κείμενο? Έχεις κάτι να συμπληρώσεις, μήπως διαφωνείς σε κάτι? Γράψε ένα σχόλιο!
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια