Ρατσισμος (φυλετισμος)

Γράφτηκε από Symeone dub punk.

...

racism_01.jpg

 

Πρόκειται για ένα δόγμα που στηρίζεται πάνω στην άποψη της βιολογικής τάχα ανισότητας των ανθρώπων και που διακηρύσσει οτι η ιστορία της κοινωνίας και του ανθρώπινου πολιτισμού, υπακούει δήθεν σε αιώνιους και αμετάβλητους νόμους.


Η εσφαλμένη αυτή θεωρία είναι συμφέρουσα εν τούτοις στις εκμεταλλεύτριες τάξεις.  Μετά την πρώτη εμφάνιση του ρατσισμού που έγινε μέσα στους κόλπους της δουλοκτητικής κοινωνίας, οι αντιδραστικές κοινωνικές θεωρίες όλων των εποχών, τον χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την εθνική και την κοινωνική καταπίεση. 

  Οι οπαδοί του φυλετισμού διαστρεβλώνουν συνειδητά τα δεδομένα της επιστήμης για να αποδείξουν οτι ο κόσμος γνώριζε ανέκαθεν ανώτερες και κατώτερες φυλές. Οτι οι κατώτερες που δεν μπορούν να αναπτύξουν πολιτισμό είναι καταδικασμένες να παραμείνουν στη δουλεία, ενώ οι ανώτερες που αφομοιώνουν τον πολιτισμό έχουν τον ιστορικό προορισμό να διοικούν, να εκμεταλλεύονται τις κατώτερες... 

 Από την περίοδο των δουλοκτητών της αρχαίας ανατολής, κάποιοι στον αρχαίο κόσμο (ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα) πίστευαν οτι απο τη φύση τους, είναι τελείως διαφορετικοί από τους δούλους τους... Η φεουδαρχία με τις στεγανές κοινωνικές της διακρίσεις, από τους ευγενείς που τα συμφέροντά τους επέβαλαν να διαφέρουν δήθεν από τους δούλους και τους εργαζόμενους της πόλης, επανελάμβανε τις ίδιες αντιλήψεις για την τάχα έμφυτη ανισότητα των ανθρώπων. Στησυνέχεια οι φυλετικές θεωρίες χρησιμοποιήθηκαν απο τους κήρυκες της δουλείας και της άγριας εκμετάλλευσης των μαύρων στις ΗΠΑ. Ο ρατσιμός συνδέθηκε στενά με τον μαλθουσιανισμό και τον σοσιαλδαρβινισμό. 

 

Στην Γερμανία, ύστερα από την αναρρίχηση του Χίτλερ στην εξουσία, ο ρατσισμός κηρύχθηκε η επίσημη ιδεολογία της φασιστικής (ναζιστικής) δικτατορίας. 

Ακόμα και σήμερα ο ρατσισμός χρησιμοποιείται πλατειά από την αστική τάξη. Μέσω του αστικού εθνικισμού και με τη δεύτερη μορφή τους, τον κοσμοπολιτισμό. 

Ο φυλετισμός είναι μια αντιδραστική θεωρία που δεν έχει κανένα επιστημονικό στήριγμα. 

 

ΠΡΕΠΕΙ να διακηρύξουμε ισότητα δικαιωμάτων σε όλες τις φυλές και τα έθνη, να υπογραμμίσουμε οτι η διαφορά χρώματος, γλώσσας, πολιτιστικού επιπέδου, κρατικής ανάπτυξης ή οποιαδήποτε άλλη διαφορά ανάμεσα στα έθνη και τις φυλές δεν δικαιολογεί την ανισότητα των εθνών στα δικαιώματα και πολύ περισσότερο την καταπίεση του ενός έθνους απο το άλλο... 


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

 

Alpha Blondy - Sales Racistes

 

Σού άρεσε το κείμενο? Έχεις κάτι να συμπληρώσεις, μήπως διαφωνείς σε κάτι? Γράψε ένα σχόλιο!
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια