ΓΙΑΤΙ (ΚΑΙ ΠΩΣ?)

Γράφτηκε από Edy.

.

constructions_wrong_10b.jpg
  Aπό ανάγκη διαφυγής από τη ρουτίνα, με την υποστήριξη φίλων. Σιγά-σιγά, σε συζητήσεις με τους φίλους, με την ενθάρρυνση και το χαμόγελο που φαινόταν στα μάτια τους, κρυσταλλώθηκε σε κάτι που ζητούσε να βγει παραέξω. Παίζει και κάποια ματαιοδοξία, μάλλον. Όμως στη δημιουργία υπάρχει ματαιοδοξία, όραμα. Απ'αυτά τρέφεται η δημιουργία. Αλλιώς, πέφτεις και κοιμάσαι Wink

  Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σκοπός?
  Μερικοί, κάπως ομιχλώδεις:

 • Να μοιραστούμε όμορφα ενδιαφέροντα, πράγματα να φτιάχνουν την ψυχή.
 • Να μιλήσουμε για τα δικά μας, να προτείνουμε απόψεις θετικές.
 • Να περάσουμε το χρόνο μας χωρίς να τον αφανίσουμε τελείως, άντε και να σκοτώσουμε μερικές στιγμές ευχάριστα.

  Δε φαίνεται το "διάφωνο" να έχει και πολλές διαφορές με τόσους άλλους ιστότοπους.
  Δεν είναι σκοπός η "διαφορά".  Νομίζω πως η αίσθηση "διαφορετικότητας" φέρει και υπεροψία. Αυθεντικότητα θα ήθελα, ταιριάζει πιό καλά για σκοπός. Θα πρέπει όμως να δείξω τι εννοώ. Αυθεντικότητα δεν είναι αυθορμητισμός χωρίς όρια, "κάνω ό'τι μου κατέβει στο ακατοίκητο κι όποιον πάρει ο χάρος, είμαι αυθεντικός εγώ". Δηλαδή όταν είσαι με τα φιλαράκια σου, έτσι κάνεις?
  Ας αναφέρω κάποια πράγματα που δεν θα ήθελα να κάνουμε εδώ, για να συμπληρώσω την εικόνα:

 • Δεν σκοπεύουμε να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, να παπαγαλίζουμε τις απόψεις των άλλων, να κράζουμε την ρουφιάνα την κοινωνία χωρίς να μπορούμε να αρθρώσουμε μια πρόταση.

 • Δεν θα αναδημοσιεύουμε άκριτα κάτι, έτσι για να πιάνει χώρο κι επειδή μας φάνηκε πολύ ωραίο. Σου έκανε εντύπωση? Πολύ ωραία, δώσε μιά παραπομπή και σχολίασε το (εντάξει, υπάρχουν και κάποια πράγματα που θα σηκώνουν αναδημοσίευση επειδή είναι πράγματι στολίδια, θα δούμε...).

 • Δεν θα προσβάλλουμε κανέναν. Δεν είμαστε καλύτεροι επειδή έχουμε τις τάδε ψαγμένες απόψεις ή τις δείνα μουσικές αναζητήσεις. Θα την μεγαλώσουμε αυτή την παρέα, δεν θα καταλήξουμε γραφική μειοψηφία.

 • Δεν θα υπάρξουν διαφημίσεις στον ιστότοπο ή στο ραδιόφωνο για κάλυψη των εξόδων κ.τ.λ.. Δεν είναι κάτι προσωπικό με τους διαφημιστές ή τους διαφημιζόμενους, απλά βρίσκονται ήδη παντού...

Οκέϋ, φτάνει με τις αρνήσεις, έχεις και μιά μανία να πλατειάζεις... κάτι άλλο για το "διάφωνο"?
  Θέλω να προσκαλέσω τον φίλο που είχε την υπομονή να διαβάσει το κείμενο ως εδώ, να μη μείνει μόνο στο διάβασμα και την ακρόαση. Διότι σε μια καλή παρέα δεν μιλάνε μόνο οι λίγοι κι οι άλλοι να μένουν αμέτοχοι. Γιά όλους υπάρχει χώρος να συμμετέχουν. Και χρόνος υπάρχει άμα θες, μην ακούω δικαιολογίες "έχω υποχρεώσεις, δεν προλαβαίνω" (καλά, μιλάω κι εγώ που εξαφανίζομαι για μέρες με ακριβώς αυτές τις δικαιολογίες... Razz ).

 • Διαβάζεις κάτι, θες να συμπληρώσεις κάτι, δεν σου αρέσει και θες να διαφωνήσεις? Πάτα το κουμπάκι "Σχόλιο", γράψε, στείλτο. Ποτέ δεν ξέρεις πού θα τραβήξει η κουβέντα, σκέτη περιπέτεια δηλαδή.

 • Θες να γράψεις κάτι δικό σου, να ανοίξεις μιά καινούργια κουβέντα? Γράψτο όπως μπορείς και στείλτο με το e-mail (για αρχή, μέχρι να το καταφέρουμε να δουλεύει πιό αυτόματα). Μη μασάς, ξέρουμε να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε εδώ στο διάφωνο.

 • Θες να κάνεις εκπομπή στο διάφωνο? Γιατί όχι, χίλιοι καλοί χωράνε (ή ακριβέστερα, αυτό είναι το "διάφωνο", πολύφωνο). Στείλε για αρχή ένα e-mail ή πάρε τηλέφωνο να επικοινωνήσουμε και να τα βρούμε.

  Γιά επίλογο: Ευχαριστώ μέσα απ'την καρδιά μου τους φίλους που βοηθάνε, έμμεσα ή άμεσα, όσο μπορεί ο καθένας. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε τίποτα.

 Για το διάφωνο,
edy

Σού άρεσε το κείμενο? Έχεις κάτι να συμπληρώσεις, μήπως διαφωνείς σε κάτι? Γράψε ένα σχόλιο!
 • Δεν βρέθηκαν σχόλια